06:57 Tampereen rautatieasema. Pendolinon molemmat puolikkaat ovat saavuttaneet välietapin ajassa. Istumme kahveinemme valmiina lähtöön. Aamun herätys oli melko helppo, mutta lisäunellekaan ei olisi nenää nyrpistetty.

07:16 "Täällä konduktööri, lähtömme vähän viivästyy teknisten syiden vuoksi..." kanssamatkustajat ympärillä hörähtelevät - onko tässä nyt mitään uutta? Lähtö on nyt myöhässä 14 minuuttia.

07:21 "Täällä konduktööri, lähtömme viivästyy vielä noin 10 minuuttia järjestyshäiriöiden vuoksi..." Hieman jo harmittaa, mutta kunhan vaan matkaan päästäisiin. Toinen iltapäivälehdistä on pian luettu, matkaseura on selvittänyt jo molemmat. Jaksamme yhä nauraa koko tälle kuviolle; ainahan tässä aamu-pendolinossa on saanut olla vähän varpaillaan. Jos olisin matkassa yksin, olisin jo melko kiukkuinen.

07:38 "Korvaavat junavuorot lähtevät raiteilta 1 tai 4. Myös tämä juna lähtee, kunhan saamme junien kytkennän purettua..." Nyt jo hiljentynyt matkustajakunta pomppaa penkeiltään ja lähtee tungeksimaan kohti remontin vuoksi jo valmiiksi ahdasta alikulkua. Raiteella yksi on IC, joka lähtee 08:07 - ja on AIKATAULUN MUKAAN Helsingissä hieman vaille kymmenen. Neloselta pitäisi startata kahdeksan pendoliino - johon me kymmenien muiden toiveikkaiden tavoin suuntaamme. Matkaseura on jo luovuttanut aamupalaverin suhteen: edes nopeinkaan luotijuna ei kiitäisi Tampereelta Helsinkiin kolmessa vartissa. Itse olen todennut ehtiväni kymmeneksi sovittuun palaveriin jos hyppään Elielinaukiolta taksiin ja hurautan suoraan Ruoholahteen. Kunhan siis vain tämä Pendoliino nyt pääsisi matkaan.

08:12 Kuin ihmeen kaupalla löysimme istumapaikat nopeasti täyttyvästä junasta. Myöhässä pääsemme matkaan - mutta pääsemme kuitenkin! Vaunu-väliköt tukkeutuvat seisovista kanssamatkustajista - meillä kävi todellakin satumainen tuuri kun löysimme paikat - ja vielä vierekkäin!

09:55 Maksan taksin Ruoholahdessa. Ehdin palaveriin käymättä toimiston kautta ja kaikki sujui silti aivan hyvin. Kiitos kuitenkin taas VR:lle kyydistä. Toivottavasti nyt on tämän syksyn pohjat tehty?! Ensi maanantaina olen nimittäin taas Tampereen raiteella kolme ennen aamuseitsemää valmiina matkaan.