Äitienpäivän aamu. Kello 05.28. Pienten varpaiden kevyt tepsutus käy kohti huoneen ovea: siskontyttö neljävee on hereillä. Saamme neidin houkuteltua siskonpetiimme unia jatkamaan, ja hetken levottoman kuiskinnan jälkeen pienen hengitys tasaantuukin ja unet vilistävät ripsien alla.

Kello 06.04. Kummipoika kaksivee availee aamuääntään matkasängyn reunoista vauhtia hakien. Meistä heikompi luovuttaa: nousen hakemaan pikkuveijarin ja totean päivän alkaneeksi - pikkusiskon vastustuksesta huolimatta.

Äitienpäivä. Onneksi en itse vielä ole äiti!

"PELATAAN APRIKANPELIÄ!" Pikkuneiti kiljahtaa. Kello on tosiaan sen kuusi, ulkona linnut karjuvat ja toukokuinen aurinko kimaltaa. Ihmetyksekseni en ole edes väsynyt - joten lautapelituokio nelivuotiaan kanssa sopii mainiosti. Pikkusisko raahautuu peiton kanssa sohvalle. Vahtii kuulemma kaksivuotiasta - luomiensa raosta.

Kahdeksalta alkavat lastenohjelmat. Molemmat taaperot kellahtavat TVn ääreen, me siskokset huokaamme hetkeksi.

Äitienpäivä. Kaikki kunnia äideille!

Omalle äidillemme, pikkumuksujen Grammalle, olemme suunnitelleet mahtiaamiaisen: american pancaces with maple syrup, kotimaisia nakkeja ja bratwurstia, tomaatti-mozzarella salaattia, useaa erilaista leipää, pekonia, kahvia, tuoremehua ja tietysti itseään parempaa seuraa. Kaikki tämä pitää kuitenkin toteuttaa, ennenkuin pääsemme herättelemään aamu-uniaan nauttivaa äitiä/Grammaa.

Pikku-tyyppi kaksvee saa levyn päälle välittömästi, kun alamme organisoimaan herätyslaulun ja aamiaistarjottimen sänkyyn toimittamista. "Paajo onnejaa vaa... kamma. Paajo onnejaa vaa. Kamma..." Vaippapöksyinen olemus häviää makuuhuoneista pois päin, vain laulun loilotus kielii nuoren herran olinpaikasta. Neiti neljävee pitelee Grapan hankkimaa ruukkuruusua tiukasti kainalossaan ja kiljuu veljensä perään. On ne ihania - ja onneksi ei kuitenkaan vielä omia! Suklaa-astia houkuttelee pienet vaeltelijat nopeasti oikeaan suuntaan, ja Äitienpäivä voi VIRALLISESTI alkaa.

Aikaa heräämisestä tähän on kulunut 3,5 tuntia. Omaa, omakohtaista äitienpäivää saa onneksi vielä hetken odotella!