Yksi Bulgarian kansallisruoista on Shopska-salaatti. Siinä sanotaan olevan Bulgarian lipun värit: vihreä kurkku, punainen tomaatti ja valkoinen lammasjuusto. Tätä herkkua tulikin syötyä loman ensimmäisinä viitenä päivänä vähintään kerran - ja hyvää se onkin!
712275.jpg
Kuten tuossa edellisessä osiossa tulikin mainittua, syöminen Bulgariassa on hyvinkin edullista: yleensä melko suurestakin shopskasta ei joudu yli 4 lv maksamaan.

Vakiopaikkoihimme kuului - sijaintinsa vuoksi - vanhassa Tzarevossa sijaitseva Argo. Argo oli vielä ensimmäisenä iltanani restaurant, mutta nauttiessamme illallista helteisessä illassa Argon terassilla selän taakse kilahti yhtäkkiä jotain lasia rikki. Tarjoilija ryntäsi paikalle katsomaan ja kutsui lopun suvun ihmettelemään myös. Katolle, ravintolan valomainoksen kimppuun, kiipesi muutamakin mies ihmettelemään, jossa vaiheessa meidät siirrettiin pihan toiselle puolelle ilmeisesti hieman turvallisempaan pöytään. Tässä vaiheessa tilasimme toisen pullon viiniä.
Valomainoksesta tippuivat tuona iltana r ja e - ja lopun aikaa Argo olikin sitten vain staurant. Hyvin se toimi silti.
Argossa vakio-annos koko BlueVillage-porukan keskuudessa olivat spicy french fries ryyditettynä valkosipulikastikkeella. Kerran maistettuani, en yhtään ihmettele miksi - ja näitä tulikin sitten nautittua joka kerta kun Argoon pistäydyimme. Myös paikan pork kavarma, joka on paikallinen pataruoka perunan, sienten ja kananmunan kera, on suositeltavien listalla.

Argon vieressä on suuren puun alle perustettu baari, tuttavallisemmin tree bar. Ensimmäisenä iltana - tämän ärrän ja een menettämisen jälkeen - suuntasimme sinne vielä "parille". "Parista" kuitenkin luovuttiin ja tilasimme pullon vodkaa pöytään. Suomalainen tässä vaiheessa odottaa ehkä maksimissaan sitä tavallista 0,5 litran lekaa pöytään, mutta Bulgariassa tarjoilija kiikuttaa litran annoksen kirkasta tilaamamme mehulitran seuraksi.
712310.jpg
Alkutilanne. Taustalla Aino.

Viidestään tässä urakassa meni reilu tunti - mutta olihan seurueessa meidän kahden suomalaisen lisäksi vielä kolmas ja apuna yksi ruotsalainen ja yksi tanskalainen.
712311.jpg
Done. Taustalla yhä Aino.

Mehua tosin tilattiin lisää kolmesti, vodka riitti erittäin hyvin. Hintapolitiikasta voisi mainita sen verran, että koko lystille (1l vodkaa + 4l mehua) tuli hintaa selkeät 24€. Jaettuna sitten tietysti viidellä.
Siitä se ajatus sitten lähti.

Ulkona syöminen oli siis halpaa, sitä tulikin harrastettua vähintään kahdesti päivässä koko viikon. Juominen onneksi jäi vain kahteen iltaan, vaikka noin halpaa olikin! Potentiaaliahan olisi ollut vaikka mihin...