Pilvipoutainen loppuiltapäivä. Jalka joustaa vihreällä nurmella, bagia kuljettava kärry kulkee kevyesti perässä. Puista kajahtaa silloin tällöin hajanaisia sanoja, jossain kauempaa soi kello merkiksi, että seuraava ryhmä voi ottaa haasteen vastaan. Sorsaperhe taapertelee tyytyväisenä keskellä väylää, rusakko katselee välinpitämättömänä yrityksiämme saada se pieni valkoinen pallo ilmaan ja pitkälle. Kanadanhanhien keskelle päätynyttä palloa hakeva miettii turvallisen välimatkan päässä, että uskaltaakohan, vai ottaisiko selkeästi vaan HappyGolf-dropin vähän etäämmäs.
Pallo tulee kuitenkin haettua, lyötyä kerta kerralta lähemmäs viheriön keskellä liehuvaa lippua.

Golf.

Viimeksi ulkoilutin uskollista mailasettiäni loppukesällä 2005. Siinä välissä kävin 5kk lähes golfin kotikonnuilla Irlannissa - enkä lyönyt lyöntiäkään. Suomeen palattuani bagini muutti mukana yksiööni vain seistäkseen yli vuoden parven rappusten alla pölyä keräämässä. Kunnes eilen BigBertha ystävineen pääsi taas pitkästä aikaa tositoimiin.

Mailanheiluttajalla oli tosin erinäisiäkin pelkoja siitä, miten hukassa swingi vaan voikaan olla. Mutta turhaan. Ilta oli leppeä, lyönnit rentoja ja hyviä osumia tuli vähän huonompien maustamana enemmän kuin olisi uskaltanut toivoa. Loistavassa seurassa kierretty ahkera 18 reikää ei ehkä tuloksellisesti päätä huimaa, mutta kun lähes kahden vuoden tauon jälkeen pääsee useammankin kerran puttaamaan birdietä, niin ei sitä ihan niin umpiruosteessa ole. Yhtään birkkua - eikä edes par:ia - kuitenkaan tullut - putti ei selkeästikään ollut lomaillut yhtä kivoissa paikoissa kuin muut lyönnit. ;)

Eilen sen kuitenkin muistin taas: miksi golf on niin hauskaa ja niin addiktoivaa. Päällä on kova polte vihreille veroille - ja peliseuran kanssa jo sovittiinkin, että ensi viikolla. Pakko ehtiä - kun kelejäkin on luvattu.

Ai niin. Vaikka esipuheessa väitin edenneemme koko ajan kohti lippua, niin pääsinpä lyömään myös taaksepäin: pallo otti kivestä kimmokkeen ja ohjautui kymmeniä metrejä tulosuuntaansa. Silti väylältä saatiin tulos, vieläpä yksinumeroinen sellainen!