Jo lähtiessä tiesi odottaa halpaa. Finnmatkojen sivuilla sanotaan seuraavaa:  Ravintola: Olut (50 cl) n. 0,80 e, tavallinen lounas n. 4 e, tavallinen päivällinen n. 5 e.

Valuutta maassa on leva, jonka kurssi on suurinpiirtein niin, että 2 levaa on 1€, joten shoppaillessa pääsi helpolla euroihin jakamalla leva-hinnan kahtia. Leva on ns. suljettu valuutta, joten sitä ei pysty vaihtamaan etukäteen (näin minulle ainakin kerrottiin...) - näin ollen ei harmittanut lain, kun en sitä sitten saanut Suomessa aikaiseksi...

Omista rahankäytöistä voisi ehkä sen verran mainita, että yhteensä koko viikon aikana meni n. 140€, joka on erittäin vähän kun tietää syöneensä joka päivä vähintään kahdesti ulkona ja lisäksi matkalaukusta löytyi kahdet kengät, muutamia koruja, yksi paita ja kolme pulloa paikallista viiniä. Näiden lisäksi rantatuoleista+varjosta sai aina maksaa 5 lv kappaleelta - joten joka biitsi-reissusta meille Pauliinan kanssa aiheutui se 15 lv kuluja. Vaikka ensimmäisenä päivänä meiltä yritettiin kiskoa 24 lv vähän tyylitellymmistä kaluista. Siirryimme suosiolla viereiselle sektorille Tuborg-varjojen alle ;)

Juoma on myös halpaa kuin saippua - mikä näkyi varsinkin Sunny Beachilta kotiin palailevien suomalaisten kasvoista lentokentällä. Meidän lähibaarissamme, TreeBarissa, tavallinen GT maksoi 1,90 lv, eli vajaan euron. Petollista! Lisää ruoan ja juoman hinnoista ja laaduista "ruoka ja juoma"-osiossa.

Hinnoissa kannattaa kuitenkin huomata, että KAIKKI ei ole halpaa. Ostosretkellä Bulgarian neljänneksi suurimmassa kaupungissa Burgasissa sen huomasi, että "merkkiliikkeet" pitävät täsmälleen samoja hintoja kuin Länsi-Euroopassa, tai jopa Suomessa. Sen sijaan kun löytää Bulgarialaista "muotia" (joka on ihan samannäköistä kuin muuallakin), niin tekee löytöjä. Myös kengät olivat hyvinkin sopivan hintaisia! Itse ostamani kengät maksoivat 17 lv ja 19 lv - eli sain kaksi paria kovaan 18,50€ hintaan. Yhteensä!
Lisäksi tein enimmät shoppailuistani Tzarevon pikkukaupungissa, jossa hinnat olivat vielä enemmän kohdallaan kuin noissa suuremmissa, turistisemmissa paikoissa.

Halpuudesta oli se huono puoli, että jo 20 lv seteli tuntui olevan monessa paikassa liian suuri. Kauppiaat alkoivat usein vaikerrella Bulgariaksi nähdessään lähes minkä vain setelin ostajan kädessä. Ja kun pienin seteli tuolla on 2 lv niin viikossa tuo alkoi jo käydä ärsyttäväksi. Jätimmepä ainakin kerran ostoksen tekemättä kun muutenkin epäystävällinen myyjä alkoi vielä kiemurrella ja ulista 10 levan setelimme nähtyään. Saipa sitten pitää tunkkinsa.
Useimmiten jos pienempää rahaa ei tosin löytynyt, niin henkilökunta saattoi kipaista viereiseen putiikkiin rikkomaan isompaa seteliämme. Mutta näitä kuvailtuja vaikeroivia ja hankaliakin tapauksia löytyi muutama - ehkä siis voi sanoa, että poikkeus sitten vahvistaa säännön, tai jotain?