Calgaryn kesa on tahan saakka ollut kuulemma yhta jatkuvaa sadetta ja viileaa saata - kunnes allekirjoittanut saapui reilu viikko sitten kaupunkiin. Nyt viikon verran saa on ollut kuuma, aurinkoinen ja viime paivina jopa lahes tukahduttavan helteinen - eika suurta muutosta mihinkaan suuntaan ole ainakaan ennusteiden mukaan luvassa. Kesalomalainen ei tietenkaan valita, vaan nauttii taysin palkein olostaan ja kesan ihanasta lammosta. 

Helteet mahdollistavat monta asiaa, yksi naista on paikallisia lainaten "ainoa jarkeva asia, jota Calgaryssa voi tehda", toisin sanoen kelluminen eli paikallisittain floating. Calgarya halkoo ainakin kaksi jokea, jossa moista huvia voi harrastaa - The Bow ja The Elbow. Ensimmainen on iso ja hetkittain jopa hieman hurja, toisen sopiessa paremmin kaltaisilleni arkajaloille ja leppoisuuden ystaville. Niinpa suuntasimme eilen evaiden, pelastusliivien, kumiveneiden ja pumppujen kanssa Elbow-joelle tarkoituksena kellua tunti jos toinenkin virran vietavina. Jotta reissusta ei aiheutuisi karmeita ongelmia, veimme toisen auton alajuoksulle sopivaan kohtaan ja ajoimme toisella ylajuoksulle Sandy Beachille, jossa pumppasimme veneemme ja antauduimme virran vietaviksi. 

Saa joella oli mita mahtavin, virtaus kuulemma hieman normaalia kovempi sateisen alkukesan takia ja joen juoksussa lisaksemme lukuisia muita kellujia. Leslielle kaverilta lainattu kumivene osoittautui tosin hieman sudeksi, jota urheasti pumppasimme pitkin matkaa (tietenkin rantautumatta moista suorittamaan, vaan annoimme patterikayttoisen pumpun laulaa joen juoksussa). Kaksi tuntia suloista lekottelua, kylman oluen horppimista ja rannallaolijoille seka muille kellujille huutelua myohemmin huomasimme lahestyvamme suunniteltua paatepistetta. Loppusuoralla onnistuimme osumaan viela keskimaaraista suurempaa kiveen, jonka ansiosta urhea veneemme horppasi pohjalleen useamman sentin ei-niin-lamminta jokivetta. Paasimme kuitenkin rantaan, paastimme paateistamme ilmat ja loysimme takaisin aiemmin parkkiin jattamallemme autolle. Taman kokemuksen jalkeen taytyy myontaa, etta vaikka Calgaryssa muutakin tekemista riittaa, niin kylla floating on aktiviteettien aatelia. Kirkkaasti!

Alkuviikkoon on kellumisen lisaksi mahtunut myos muutama mall-reissu ja mukaan on tarttunut mm. parit kengat, pari paitaa ja toinen kassi ensi viikolla ruumassa matkustamaan. Ainokainen kassini kun oli jo Helsinki-Vantaalla turhan raskas matkatoveri ja jouduin sita keventamaan jo ennen matkan alkua, niin ajattelin koittaa jakaa tata raskasta taakkaa hieman paluumatkalla. Ostoskulttuurin lisaksi kavimme tanaan tutustumassa Calgaryn Heritage Parkiin, joka on nimensa mukaisesti ns. perinnekyla /-kaupunki. Heritage Park koostuu vanhojen rakennusten jaljennoksista, joista on koottu upea kaupunkikokonaisuus alueen kiertavine hoyryjunineen ja hevoskarry-kiertoajeluineen. Kaikki puiston tyontekijat ovat pukeutuneet ajan hengen mukaisesti ja jokainen rakennus on taidolla ja tunteella rakennettu alusta loppuun. Tarjolla ei siis ollut vahan-sinnepain puolimuovista muka-nostalgiaa, vaan ihanan aidontuntuista ja tuoksuista vanhanajan tunnelmaa ja sita kuulua uudisraivaajahenkea. Vierailun ainoa suurempi miinus oli aarimmaisen kuuma ja tukahduttava saa, joka imi kylla ainakin tasta turistista mehut hieman turhankin nopeasti. Puistoa kuitenkin kehitetaan ja rakennetaan taydellisemmaksi koko ajan, joten voin sita varauksetta suositella kaikille Calgaryyn suuntaaville!

Huomenna aamusta suuntaammekin auton nokan kohti etelaa ja vaihtarivuoteni kotikontuja Medicine Hatissa. Host-mom:ini Cherry on varannut meille pedikyyrit puoliltapaivin, joten koitamme paasta yhdeksan aikoihin liikkeelle kohti preerian helmea ja maailman suurinta tiipiita. Tarkoitus olisi viettaa Medicine Hat:issa ainakin koko loppuviikko, ja jos tuntuu ettei aika riita, niin jaanen kaupunkiin jopa ehka koko loppuajaksi. Mom on nimittain luvannut kyydita matkalaisen takaisin Calgaryyn ja tietysti lentokentalle saakka, jos paatan pidentaa visiittini Medicine Hatissa hamaan tappiin saakka. 

Loppuviikosta on luvassa pedikyyrin lisaksi ainakin vanhojen high school kavereiden tapaamista, varmasti vieraiksi muuttuneiden tuttujen mestojen koluamista, host-perheen kanssa ajanviettoa, rodeossa kaymista ja kuumankuumaa helletta. Medicine Hat on nimittain paitsi etelampana, myos enemman preerialla kuin Calgary, jonka vuoksi lampotilat Kanadan kaasupaakaupungissa nousevat aina viela kovemmiksi kun taalla pohjoisempana. 

Joka tapauksessa loppuviikosta on tulossa tunnelmallinen, muistorikas ja varmasti kaikinpuolin ikimuistoinen. Onpahan sitten mita muistella syksyn pimeina iltoina ja kylmien sateiden piiskatessa Itamerelta ikkunoihin.