Kesälomakausi on kuumimmillaan. Siis niille, joilla moista ylellisyyttä on. Itse istun täällä, toimistorakennuksen ylimmässä kerroksessa ja vilkuilen hiljenevän pöytäni äärestä sälekaihtimien varjostamaa helteistä Helsinkiä. Tässä kerroksessa, jossa meitä arkena on yli 30, on jäljellä enää 4. Ensi viikolle lukema pienenee entisestään, kun viimeiset lomallelähtijät kirmaavat perjantaina kohti viikkojen vapautta. Harjottelija-parka vain katselee hälvenevää pölyvanaa, jonka nuo vapautetut jättävät jälkeensä...

Onneksi sentään ensimmäiset lomailijat palailevat jo sorvin ääreen! Lomat on lusittu ja keskellä helteisintä heinäkuuta saan seurakseni ihmisiä, joilla on edessään samanlainen valoton työputki pitkälle tulevaisuuteen. Se, että omani näyttää tältä jouluun saakka, kun muilla on ilmeisesti syksylläkin lomaa, on vain lillukan varsia. Pitkä se on, se riittää!

Lomalle ei kirmaa pelkästään Dagmar, vaan myös koko asiakaskunta. Puhelimet ovat hiljaa ja sähköpostiin soljuu harvakseltaan töissä lusivilta työkavereilta milloin asiaa milloin piristyksiä. Onneksi olen osunut riittävän monen kesänakituksen tielle, eikä aika sen vuoksi käy aivan niin pitkäksi. Pieniä ikuisuusprojektejaankin ehtii nyt hoidella - kuten päivittää blogia, pelata piristävän sudokun tai zookeeperin kuuman huoneilman raikastamiseksi ja korjailla alottelijamaisuuksissaan tekemiään virheitä. Hyvin hyödyllistä aikaa siis tämäkin!

Suomen kesä on onneksi siitä armelias, että neljänkin jälkeen ehtii vielä nauttia auringosta, lämmöstä, kesästä ja kärpäsistä. Hyttysiä on onneksi tänä kesänä sen verran vähän että HULLUIMMAT ovat asiasta jo VALITTANEET!? Itse nautin ininättömistä öistä - tilalle kun on tullut betonipihan kaiusta vauhtia ottava naapurin kesälomariemu... Iltaisin ehtii kuitenkin nauttia viereisen kaivopuiston vehreästä viileydestä, lähikatujen huonoista asfalteista ja pääskysten huudoista hämärtyvässä illassa.

Valittaminen on sinänsä turhaa; näillä korteilla pelataan, mitä käteen sattui. Oman kesänsä löytää kyllä toimistotuntien jälkeenkin. Jos vain malttaa etsiä. Minun kesäni on lempeissä illoissa ja valoisissä öissä.

Tänä vuonna.