Yyteiden osuma omalle kohdalle toi kesälomaan kaksi viikkoa lisää - palkattomana. Kesällä lisäloma ei todellakaan haittaa ja neuvotteluprosessin päättyminen tällä tavalla oli kaikin puolin iloinen asia. Varsinkin kun työttömyyskassaan on tullut laitettua rahaa jo parisen vuotta ja perus-karenssinkin jälkeen sieltä olisi odotettavissa joitain senttejä.

Totuus on kuitenkin - kuten yleensäkin - tarua ihmeellisempää.

Koska Suomi on velttoilijoiden, kieroilijoiden ja friiraidereiden luvattu maa, on tämäkin - sinänsä yksinkertainen ja suoraviivainen asia - tehty aivan järjettömäksi. Määräaikaisestikin lomautetun tulee ilmoittautua viimeistään lomautuksen ensimmäisenä päivänä sen-ja-tän läystäkkeen kera oman alueensa työ- ja elinkeinotoimistoon.

PAITSI jos olet akateemisesti koulutettu, tulee sinun asioida Kluuvin toimistossa.

Toimistossa sitten jonotat kiltisti, jotta pääset suhteellisen kyllästyneen virkailijan grillattavaksi. Jos on elänyt elämänsä suoraviivaisesti tarhan ja esikoulun kautta peruskouluun ja sieltä lukiosta vauhtia ottaen yliopistoon, josta on valmistunut kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, niin ongelmia ei tule. Mutta jos on pyörinyt ja häärännyt vähän siellä-sun-täällä, kuten allekirjoittanut, on ongelmia sitten kaikkien muidenkin edestä.

Niinpä minä, jolla on opiskeluoikeus sekä Jyväskylän Yliopistoon (tietotekniikka 2000-->) ja Tampereen Yliopistoon (tietojenkäsittelytiede 2001-->), joudunkin nyt antamaan sen-ja-tämän selvityksen näistä opinnoista ja miten ne vaikuttavat halukkuuteeni ottaa työtä vastaan.

Ja niin, siis minähän olen nyt lomautettuna kesän aikana kaksi viikkoa. Eli käytännössähän minulla ei ole minkäänlaista aikomusta ottaa mitään työtä vastaan näinä kahtena viikkona, vaan lomailla tyynesti Suomen suloisessa suvessa.

Selvitykseen tarvitaan mm. ajantasainen opintorekisteriote, jonka hankinta näin vuosien opintohiljaisuuden jälkeen on hieman haastavaa. Toki arkistoistani löytyy tyttönimellä varustettu, kevättalvella 2006 päivätty opintorekisteriote, mutta jotenkin olen hieman skeptinen sen suhteen että ko. ote kuitenkaan tässä tapauksessa kelpaisi. Toinen kanto kaskessa on se, että "ystävällinen" virkailijatäti kehotti minua tekemään selvityksen verkossa, jota kautta myös liitteet voi hänen mukaansa toimittaa. VÄÄRIN. Ei voi - ainakaan jos T&E-keskuksen verkkopalveluun on uskominen. Eli nyt on siis hankittava vuosia pölyttyneitä opintorekisteriotteita, parhaassa tapauksessa maksettava niistä 5-10`€ kappaleelta ja lähetettävä niitä byrokraattien rattaisiin snail-mailia käyttäen. Voi foor fak seiks, sanon vaan.

Ja kaikki vaan sen takia, että joskus syksyllä saatan EHKÄ saada jonkun-kymmentä-euroa työttömyyskassasta. Tai sitten en saa, koska ehkä hekin arvelevat minun edistäneen kolme vuotta homehtuneita opintojani Tampereella tämän kesäisen kaksiviikkoisen aikana.