Huhtikuu 1998.

Raksilan halli oli puolityhjä. Ottelu meni tiukille, mutta kääntyi lopulta voitoksi - siksi tarvittavaksi. Vaihtoaitiota vastapäätä melusi Jyväskylästä tullut bussilastillinen omaisia, ystäviä ja muutamia aitoja faneja.

Kun summeri soi rynnimme kaikki jäälle ja pakkauduimme tiiviiksi kasaksi Tumpin ympärille. Toinen Suomen Mestaruus ja juhlat tiedossa. Kopissa kuohuva roiskusi ja valmentajat raahattiin suihkuun. Riemu kupli koko porukassa vaikka edessä olikin pitkä kotimatka, pimeässä bussissa, tiettömällä taipaleella. Jyväskylässä, aamuyöllä, harjoitushallin edessä hillui kaksi JYPin puuhanaista, kahden magnum-skumpan kanssa. Olivat odotelleet jo toista tuntia ja toinen pullo olikin jo lähes tyhjä. Toisesta saimme tahrat takille muijien riehaantuessa bussimme peruutettua harkkahallin oville. Koko matka oli menty omilla eväillä: mehua, karkkia ja aamusta saakka nuhjaantuneita voileipiä. Hallilla arvostus paljastui kokonaisuudessaan: juhlat alkaisivat vasta seuraavana aamuna Albassa. Hyvä me ja kotiin nukkumaan.

Ei siinä mitään, pienistä vastoinkäymisistä ja pitkästä kuivasta kotimatkasta huolimatta JYPin edellinen aikuisten mestaruus tuli juhlittua ihan huolellisesti ja pitkän kaavan mukaan. Uskon kyllä, että tänään poikien matka Oulusta on vikkelämpi ja vastaanotto Jyväskylässä paljon riehakkaampi. Eikä Lissu tuolloin ehkä ole ehtinyt vielä ihan koko pulloa juoda...

Onnitteluja siis JYPille upeasta Suomen Mestaruudesta!! Olipa jo aikakin, enkä olisi kyllä vielä runkosarjan jälkeenkään ihan uskonut, että näin voisi käydä!!