Bulgaria on rantalomakohde vailla vertaa: Mustameri on vähäsuolainen (1,8%), rannat ovat valkohiekkaisia ja siistejä ja ainakin kesäkaudella aurinkoa riittää. Nämä statementit voi tehdä kokonaisen viikon kokemuksella. ;)

Kun istahtaa lopulta auringon rääkkäämänä turistilennon pieneen penkkiin, laittaa iPodin soimaan ja kipristelee varpaitaan uusissa kengissä, niin tietää voivansa suositella Bulgariaa - tai ainakin Tzarevoa ja Serenity Bayta - hyvällä omalla tunnolla. Kotiin tuomisina on mukavien muistojen ja vertailukelpoisten rusketusraitojen lisäksi hieman tavallista äkäisempi aurinkoihottuma ja muutama halvan ruoan tuoma lisäkilo. Kun vielä lentokenttämuodollisuudet menivät todella paljon paremmin kuin mihin oli ennakkopuheiden ja saapumiskokemuksen perusteella itsensä valmentanut (meditointia, rauhallista hengittelyä jne.), niin kotimatkalla lomalaisen mieli oli sees ja rauhaisa.

Helsinki-Vantaan matkalaukkuhihnalla haisi punaviini ja kanssamatkustajien laukut olivat kostuneita. Kouraisu vatsassa: itselläni kun oli kaksi pulloa ko. nestettä laukussa. Jännitys tiivistyi laukkua odotellessa, hihna pyöri hitaasti kuljettaen vieraita laukkuja ohitse yksi toisensa jälkeen. Haju säilyi. Pian kuitenkin viereeni tunki venäjää puhuva perhe, joka roiskautti laukkunsa hihnalta jättäen punaisen lätäkön jalkojeni juureen. Huh!
Kun oma Samsoniteni vihdoin kiertyi muoviverhon takaa esiin, näin jo pitkälle, että se on säilynyt kuivana ja ehjänä. Myös pullojen ympärille kiedotut muovipussit olivat vielä kotonakin kuivat ja siistit. Hyvin pakattu!

Mersi Bulgaria. Kiitos Pauliina. Oli äärettömän kiva reissu - ja suussa on sellainen maku, että joskus voisi kuvitella palaavansakin!

Blagodaria ja ciao!