7.02 pendoliino Tampereelta Helsinkiin. Loma jäi Tampereelle, edessä vaan arkea ja lyheneviä päiviä. Nukahdan jo ennen Hämeenlinnaa; loman viimeiset unet vielä ennen töihin paluuta.

Neljä viikkoa vapaalla tyhjentää työläisen pään täysin. Kesäiset toimet viileämmässäkin säässä ovat kuitenkin täynnä lomaa ja lekottelua: lukemista mökillä takan ääressä kun ulkona tuulee ja sataa, päiväsauna Hämeenkyrössä ihan vaan sen takia kun voi, harhailua Turun Linnan suurissa saleissa ja Suomen Joutsenen alakansilla pienoismallien näpertelijöitä ihmetellen ja tietysti paljon hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja hyvää seuraa.

Toimistolla pöytä oli neljässä viikossa täyttynyt postista: Kauppalehtiä, Seiskoja, MeNaisia ja jokunen kesälahjakin vielä. Sähköpostissa odotti kesäkarsinnoista huolimatta yli sata lukematonta mailia. Puhelin onneksi sentään on hiljaa. Mieli makaa vielä lomalla, mitään ei tunnu saavan aikaiseksi. Onneksi kohta pääsee lounaalle ja voi yrittää iltapäivällä jo tarttua joihinkin pöydällä odottavista toimista.

Nyt lounaalle.