Uskomattoman hauska viikonloppu: kaksi iltaa naurua, aurinkoa ja loistavaa seuraa.

Silti sunnuntaista aamupäivää varjostaa jokin outo tuntemus. Hieman jokin harmittaa - kaikesta huolimatta. Olisi lauantaina voinut pitää sanansa vielä vähän paremmin ja tulla kotiin eilisen puolella. Olisi perjantaina voinut vaihtaa muutaman viinilasillisen veteen ja ehkä pysyä jaloillaan illan loppuun saakka. Ja olisi varmasti voinut olla aika paljon myös tylsempää, mennä enemmän rahaa tai hukata perinteiseen tapaan jotain.

Sitävastoin oli äärettömän hauskaa. Perjantaina firman kesäbileet kuuman kauniissa Tervasaaressa. Pitkää linjausta, itsensä toistamista ja niin paljon naurua, että elämme kaikki varmaankin ikuisesti. Lauantaina koitettiin vaihtaa krapulahiki rusketukseksi Vantaan Rajakylässä. Leppoisa lauantai-iltapäivä äärettömän hyvässä seurassa, järjettömän uskomattomassa säässä ja kiireettömässä joutilaisuudessa on luksusta johon meillä onneksi kaikilla on varaa. Illan istunto siirrettiin lopulta Vantaalta Töölöön, josta Singstarin kaiut korvissa koluttiin kesäisille kaduille sunnuntain puolella.

Siksi kieltäydyn Kapteeni-Morganin vierailusta. Kun on ollut näin hauskaa, omaisuus on tallessa ja tililläkin vielä yhtä paljon (=vähän) rahaa kun perjantainakin, niin moraalinen krapula saa odottaa seuraavaa kertaa. Fyysinen on kohta ohi, muuta en suostu kärsimään.